LVT agility Heroltice 9.-16.7.2011

17.07.2011 16:29

Tábora jsem se zúčastnila pouze první sobotu a neděli, protože pak jsem musela do práce. Celý týden cvičil s oběma psy Pája pod vedením Pavly Vorlové. Vynechali pouze v úterý. To, když si zajeli na Dalešickou přehradu pocvičit vodní práce.

Jsem moc ráda, že jsme se na tento LVT přihlásili, protože po tomto týdnu teď budeme schopni se posouvat v agility dopředu. Před tím to bylo jen takové tápání a pokusy o proběhnutí několika překážek. Pavla nám, a pak Pájovi, vysvětlila, jak komunikovat se psem, jak používat tělo pro navádění psa, jak naučit psa startovat hned do maximální rychlosti, jak správně skákat, neshazovat, jak psa naučit „táhnout“ na překážky… Tento souhrn znalostí jsme doposud neměli. Něco jsme se už dozvěděli na víkendovce s Pavlou, ale tady se celá problematika postupně vysvětlila, vyzkoušela.

Pavla se prý i vyjádřila, že oba naši psi mají na to se dostat na mistrovství světa (samosebou jen, když bychom s nimi pořádně cvičili) a že Barťa je rychlejší než Auditor pana Koška. Tak to teď nevím, jestli je to pro mne dobré nebo špatné, jelikož to asi nikdy nedokážu uběhat. Musíme cvičit navádění na dálku a samostatné vyhledávání překážek :-)

Výsledek LVT: díky Pavle se teď opravdu můžeme někam v agility dostat a také být úspěšní. Tomu věřím! Moc nám chyběla metodika a teď máme návod, jak na to. Jakmile se objeví víkendovky nebo tábory na agility s Pavlou, pojedeme :-) 

Pavlo: moc moc moc děkujeme !!! Obrovsky jsi nám pomohla !!!

foto zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160