LVT ZBKOLK Pelhřimov, 21.-28.7.2012

28.07.2012 18:41

Letos jsem do Pelhřimova vyrazila jen já s oběma psy, jelikož Pája brigádničil v Herolticích a vidina výdělku byla silnější. Původně mi nechtěl sebou dát Berruš, ale nakonec svolil. Letošní tábor se od loňského dost lišil. V plánu byly totiž dvoje zkoušky, v úterý podle nároďáku a ve středu podle mezinárodního zkušebního řádu. Mně to takto náramně vyhovovalo, jelikož jsem se mohla podívat, jak vypadá např. vstupní zkouška ZZZ, na kterou mám s Barťou zálusk a poučit se i v ostatních disciplínách. Například jsem zjistila, že Barťovi by nároďák mohl i lépe vyhovovat, jelikož psovod se může pohybovat víc se psem po place nebo sutině. Okoukala jsem co nejpečlivěji, jak se dělá stopa pro ZZZ a na závěr tábora jsem ji s Barťou i zkusila a Barťula ji udělal naprosto perfektně, včetně označení figuranta. To tak vědět dřív, tak jsme mohli ZZZ taky udělat. No nic. Tak příště  :-)  Jak to vypadalo na středečních zkouškách mám popsáno v sousedním článku. Barťa mě udělal obrovskou radost. Reparát z éčkových ploch udělal tentokrát na výbornou! Nejvíc z celé zkoušky mě potěšila pochvala po poslušnosti hospitanta Edy Němce, který se jinak po celou dobu zkoušek moc vesele na psovody nedíval. No a když pak po dvou dnech jsem se dozvěděla, že původní výsledek "velmi dobrý" bude opraven na "výborný", protože mi sečetli špatně body, to jsem byla blažená úplně celá  :-)))

Sestava se sešla v Pelhřimově trochu jiná než loni a opět byla skvělá. Bylo mi tam moc dobře. Barťa s Berruš si to užívali taky. Letos Berry nehledal při noční rojnici, ale zato já jsem dostala úkol figuranta. Zajímavé bylo, že mi to takto přišlo vcelku rychlé. Loni se mi zdálo, že to trvá hrozně dlouho. Zajímavé...  :-)

Cestou do Pelhřimova jsem se zastavila s klukama na rozhledně Křemešník a až když už jsem byla v táboře, tak jsem zjistila, že mladý brigádník ve stánku mi prodal výroční turistickou známku a ne známku Křemešníku. Tak jsem cestou domů z Pelhřimova ještě jednou zajela k rozhledně pro tu správnou známku a jen ti, co mě tam viděli vyběhnout z auta a hned zas přispěchat zpátky se známkou, si museli klepat na čelo, jestli takto se sbírají turistické známky...  :)

foto z nočního vyhledávání zde

foto ze zkoušek podle NZŘ zde

foto ze zkoušek IRO zde

ostatní foto plus dvě vajíčková videa zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160