Seminář "Poslušnost s Luckou Ševčíkovou", 15.9.2012, Lipník n.B.

15.09.2012 18:16

Neodolala jsem a vyrazila na seminář poslušnosti s Luckou Ševčíkovou. Byl v Lipníku, takže vlastně za humny. No nejeď, že...  :-)  Lucka cvičí sportovní kynologii a umísťuje se i na vrcholových soutěžích. A tak jsem byla zvědavá na to, jak takový vrcholový sportovní kynolog cvičí  :-)

Hned v úvodu jsem byla zaskočena. Ale jak příjemně!!! Jen teoretická část byla plánována na několik hodin, pak měl následovat praktický výcvik. Lucka měla celou poslušnost zpracovanou naprosto dokonale, jako prezentaci, parádně propracovanou, systematicky členěnou, no čučela jsem! Seminář, jak má být!  :-)

Seznámila nás se spoustou vychytávek, rozpitvala nácvik jednotlivých cviků, radila, odpovídala na dotazy, vysvětlovala, pouštěla ukázková videa,... To vše trvalo až do odpoledne. V polední pauze jsme si pochutnali na výborném obědě, který byl mimo jiné v ceně.

Po načerpání teoretických informací jsme se všichni přesunuli na kynologické cvičiště, kde se spousta cviků probírala ještě prakticky.

Skončilo se až před večerem. Myslím si, že všichni měli hlavy nacpané k prasknutí tou spoustou informací. Já osobně plánuju hned několik vychytávek vyzkoušet na Barťovi a Berrušce a chci začít s nimi dolaďovat některé cviky, které, jak jsem na semináři zjistila, nemáme vlastně správně zvládnuté.

Spoustu cviků řešila Lucka sice přes prvky obran, ale probrali jsme, jak je nacvičovat i bez nich.

A shrnutí dojmů? Tento seminář mě neskutečně příjemně překvapil. Nečekala jsem něco tak perfektně připraveného. Kdybych mohla známkovat jako ve škole, tak dávám jedničku s hvězdičkou nejméně třikrát podtrženou! Zkrátka: doporučuju všem!!!

webové stránky Lucky Ševčíkové: https://www.malinois.ic.cz/

 

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160