Stopa a poslušnost (ZOP+ZPU1) Heroltice 25.-27.3.2011

27.03.2011 17:20

S Aničkou Malířovou jsme se konečně dostali ke stopování. Barťa s Berruškou tak měli premiéru. Barťa už na první stopě pochopil, o co jde. Jen jsem ho musela první dvě stopy brrrrzdit, jelikož valil, jako by to bylo snad na čas. Tyto první dvě stopy jsme vypracovávali v sobotu dopoledne. Třetí stopu jsme dělali v neděli ráno. To nám už svítilo i krásně sluníčko, nefoukalo a Barťa stopu vystřihl jak profík. Soustředěně, v klidu. Paráda! Jsem na něj moc pyšná. Šikulka moje.

Berruška taky pěkně stopovala, jen se na stopě trochu víc motala. Víc vybočuje a trošku se někdy chce vracet. Ale taky byl moc šikovný.

Po stopách byla na programu poslušnost, tedy chůze u nohy, sedni, lehni vstaň, obraty, odložení za pochodu a dlouhodobé a také aport. Všechno jsme pečlivě probrali a vyzkoušeli. Anička každému poradila, jak vše dovést k dokonalosti. Přesně to jsme potřebovali, abychom na ZOP v červnu byli správně připravení  :-)

Už jsem nás přihlásila na pokračování na 15.-16.5.2011. Tam uvidíme, jestli jsme vylepšili poslušnost a jak nám půjdou po dvou měsících stopy, snad už i se zaleháváním předmětů.

Tentokrát souběžně s námi probíhal kurz Vůdců smečky. Zúčastnili se ho i Monika a Marek Hajdukovi s Piegusem. Pavel prohlásil, že Pieguse by i rád cvičil. Že by se mu na výcvik moc líbil.

Víkend byl moc fajn, všem posíláme velký dík! Za čtyři dny jsme zpátky na víkendu pro borderky  :-)))

Foto z akce zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160