Praktický záchranářský trénink na sutině s Ivou Lžičařovou, Brno, 20.1.2013

20.01.2013 20:00

V Brně jsme cvičili v našem známém objektu, nabízejícím velkou spoustu možností. Tentokrát vše probíhalo pod vedením Ivy Lžičařové, jelikož Pepa Bartoš onemocněl. Iva je dlouholetá velice zkušená a úspěšná pejskařka záchranářka, takže jsme byli v dobrých rukou  :-)

Rozdělili jsme se do dvou skupin. Hanka Černochová s Helčou byly ve druhé skupině. Iva nám vždy zadala úkoly, co a jak má každý pocvičit a chodila nás kontrolovat, jak nám to jde a kdyžtak poradit, co udělat lépe, jak to udělat, atp. Bylo to naprosto luxusně metodicky vedené cvičení a taky se to projevilo parádními výkony Barti a Berrušky.

Jediným nepříjemným zážitkem pro spolucvičící bylo, zejména Barťovo, šílené štěkání, až všem praskala hlava. To jsem aspoň trochu eliminovala u druhého a pak i jakž takž u třetího stanoviště tím, že jsem Barťovi našla místečka, odkud neviděl na vyhledávání a bylo to i o dost dál od cvičících.

Iva nám na závěr ještě poradila s nácvikem poslušnosti na zkoušky RH A či B a mohli jsme se příjemně unavení rozjet zpátky ke svým domovům. No a jelikož jsem brala Helču z Přerova, tak jsme to hvízdli po dálnici, když už jsem letos konečně investovala do dálniční známky. Cestou mi ale nějak neustále namrzalo přední sklo, před Přerovem fučelo a když jsem Helču vysadila u malého Tesca, div jsme sebou neplácly o zem, jaké bylo náledí. Ale i ten zbytek do Tovačova jsem dojela v pořádku, takže paráda po všech stránkách   :-)

Moc, moc děkuju Ivě Lžičařové za rady a pomoc při cvičení a vůbec celé organizování této akce!

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160