Zimní závod Přerov, 8.3.2014

08.03.2014 20:28

V sobotu 8. března, na den MDŽ  :-), jsme se já a Marcela Smolová, zúčastnily Zimního závodu v KK Přerov. Soutěžily jsme v kategorii ZZO bez speciálních cviků. Nastoupila jsem s Bartem a Berrym a Marci soutěžila s Koffee. Rozhodčí byla paní Monika Prokopová.

Konkurence byla tentokrát opravdu veliká. Jen v kategorii ZZO bylo 15 soutěžících. Soutěžila například naprosto skvělá Lucka Pavlištíková a borderkou Sherry, které jsme mohly vidět na předešlých závodech v Uničově, Silvie Švagerová, místní velmi úspěšná kynoložka, Monika Štěpánová s Hackim, známí hujeři  :-) ...

Losovalo se pořadí a vylosovala jsem číslo 4 pro Berryho, číslo 11 pro Barta a Marcela Smolová měla s Koffee číslo 6.

Berry cvičil pěkně, jen při chůzi se vyskytly chybičky a u dlouhodobého odložení si lehl až na druhý povel, takže 2 bodíky šly dolů. Výsledné body: 58 bodů z 60. Pěkný výkon!

Koffee cvičila taky moc pěkně. Měla jen pár drobných chybiček a vysloužila si krásných .... bodů.

Bart nastoupil jako jedenáctý. Hned první cvik Volno neklapl úplně na jedničku. Bart se nevzdálil hned jak třeba Koffee nebo Berry a to byl první bodík dolů. Při chůzi chodil pěkně, jen jsme se jednou trochu zamotali při obratu a to byl druhý bodík dolů. Poslední bod dolů dostal Bart za křivé předsednutí při aportu. Výsledek: 57 bodů.

Jednoznačně nejlepší byla Lucka Pavlištíková s borderkou Sherry. Získaly zaslouženě nejvyšší počet bodů - plných 60 bodů a staly se tak jasnými vítězkami kategorie. Druhý nejvyšší počet 58 bodů měl Berry a Hacki. A jelikož měli oba kluci i stejné body na aportu, rozhodoval další aport. Hacki měl aport pěkný, i když ne úplně nejlepší, ale Berry ho měl naprosto příšerný, jelikož se po cestě k čince začichal, řešil vůni háravek a na celý aport málem úplně zapomněl. Bylo z toho jasné, že Hacki s Monikou Štěpánovu obsadili druhou příčku, Berry tedy třetí. Bart se umístil na čtvtém místě a Kofča na ....

Bylo fajn se zúčastnit závodů s takovým skvělým obsazením. Je hned vidět, kde pokulháváme a že potřebujeme na poslušnosti ještě hodně zamakat  :-)

foto zde

video Berry zde

video Bart zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160